Pécsi Tudományegyetem

Nyelvtudományi Doktori Iskola

 

 

Campus Mundi Ösztöndíjpályázat

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Campus Mundi ösztöndíj – rövid tanulmányutak

 

Campus Mundi ösztöndíjpályázat 2017. szeptember 1. – 2018. szeptember 30. között megvalósítható rövid tanulmányutak támogatására felsőoktatási hallgatók számára.

 

A 2017. tavaszi pályázati fordulóban 2017. szeptember 1. – 2018. szeptember 30. között megvalósuló rövid tanulmányútra lehet pályázni.

 

A 2017. őszi pályázati fordulóban 2018. március 1. – 2018. szeptember 30. között megvalósuló rövid tanulmányútra lehet pályázni.

 

A pályázat célja, hogy kiemelkedő képességű és tanulmányi teljesítményű hallgatók az itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő rövid külföldi tanulmányúton vegyenek részt, mely biztosítja a nemzetközi tudományos vagy művészeti életbe történő bekapcsolódásukat, megjelenésüket, szakmai és interkulturális tapasztalatszerzésüket.

 

A nyertes hallgatók kutatási vagy művészeti tevékenységet folytathatnak külföldön, nemzetközi szakmai versenyen vehetnek részt, illetve külföldi nemzetközi tudományos konferencián tarthatnak előadást (poszterprezentáció nem támogatható).

 

A rövid tanulmányút időtartama legalább 2 nap, legfeljebb pedig 30 nap lehet az utazási napokon kívül.

 

Pályázni jogosult bármely Erasmus+ programban részt vevő (Erasmus+ charterrel rendelkező) magyarországi felsőoktatási intézmény magyarországi képzési helyén tanuló hallgatója , aki:

– mesterképzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik;

– osztatlan képzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 7 lezárt aktív félévvel rendelkezik;

– doktori képzésen folytat tanulmányokat, és

     a doktori képzés keretében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik; vagy

     doktori képzésen abszolvált, még nem jelentkezett be fokozatszerzési eljárásra, de a megpályázott tevékenység idején doktorjelölti jogviszonya lesz; vagy

     doktori fokozatszerzési eljárásra történő jelentkezését elfogadták;

 

továbbá:

 

– a pályázott tevékenység megvalósításakor aktív hallgatói vagy doktorjelölti jogviszonnyal rendelkezik a pályázáskor megadott képzésen;

– a munkanyelvből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudással rendelkezik;

– vállalja, hogy a támogatás lejártát követő 5 évig részt vesz a program alumni rendszerében, illetve biztosítja elérhetőségét.

 

Nem pályázhatnak olyan külföldi állampolgárságú (ideértve a kettős állampolgárságú) hallgatók, akik magyar állami ösztöndíjjal folytatnak magyarországi tanulmányokat.

 

Pályázat véglegesítésének határideje:

tavaszi forduló: 2017. április 10., hétfő 23:00 óra,

őszi forduló: 2017. október 10., kedd 23:00 óra.

 

INFORMÁCIÓ, FORRÁS

http://tka.hu/palyazatok/4889/campus-mundi-osztondij-rovid-kulfoldi-tanulmanyuthoz

Figyelem! Az Europe Direct iroda csupán a pályázat(ok) legfontosabb elemeit kommunikálja, a teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró szervezet honlapját!

magyar
Esemény dátum: 
hétfő, április 10, 2017 - 23:00 - kedd, október 10, 2017 - 23:00