Pécsi Tudományegyetem

Nyelvtudományi Doktori Iskola

 

 

Erasmus Mundus pályázat

sze, 04/30/2014 - 20:15 -- skrisztian

Idén utoljára pályázható az Erasmus Mundus pályázati keretben doktori hallgatók részére 6 hónapos ösztöndíj Ukrajna, Belorusz és Moldova egyetemeire. Az ösztöndíj összege 1500 EUR/hónap, a pályázati keret biztosítja az útiköltséget és a biztosítást is. A pályázati lehetőség 2014.június 15-ig áll nyitva. A partneregyetemek listáját, képzési ajánlataikat, a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókat a projekt honlapján találják: http://emp-aim.mruni.eu/application/how_to_apply/

Olyan végzős hallgatók is pályázhatnak, akik ősztől tervezik tanulmányaikat doktori iskolában folytatni. A mobilitást legkésőbb 2014. decemberében kell megkezdeni.

A kiírás szerint csak a megadott szakmai témakörök közül lehet választani, de az intézmények nyitottak minden érdeklődésre és az intézményi koordinátorok szívesen keresnek az igényeknek megfelelő fogadó tanszéket, témavezetőt, illetve én is szívesen segítek bármiben. A projekt pénzügyi  kerete minimum 6 hallgató részére tud még ösztöndíjat biztosítani, így a pályázat sikere csaknem biztos. Az ösztöndíjas időszak kiváló lehetőség szakmai kapcsolatok építésére, az elmélyült kutatómunkára, illetve a doktori értekezés megírására is.

Amennyiben kérdése lenne, kérjük keresse Császár Zitát.